Ricottataart maken

Een jaar of tien geleden, op het feest van een vriend, at ik voor het eerst een ricottataart. Na de eerste hap was ik meteen verkocht. 

Ik kwam erachter dat deze taart was gemaakt door de nonna van deze vriend, nonna Lina. Ik heb haar toen meteen om het recept gevraagd. 

Na vele pogingen de afgelopen jaren kan ik zeggen dat ik haar ricottataart kan evenaren. Mijn vrienden in Nederland weten dit ook en als zij op bezoek komen, verwachten ze tegenwoordig dat er, naast een paar flessen limoncello in de vriezer, ook een ricottataart klaar staat in de koelkast.     

Nonna Lina heeft ons twee maanden geleden, op 94-jarige leeftijd verlaten, maar haar recept mag zeker niet verloren gaan. Ik deel het dan ook graag met jullie.     

 

De ingrediënten die je nodig hebt voor deze ricottataart zijn:

 

Voor het deeg: 

- 1 ei 

- 200 gram suiker 

- 400 gram bloem 

- 100 gram boter 

- 1 zakje gist 

- 1 geraspte citroen 

 

Voor de vulling: 

- 800 gram ricotta 

- 6/7 lepeltjes suiker 

- 1 ei 

- 1 geraspte citroen 

- kaneel 

- chocolade

Reactie schrijven

Commentaren: 0